Insert Logo Here

publicatiedatum: zondag 11-11-2012

Ekkes terug ien de tied...

 

oepsfotoweg

oepsfotoweg

Altijd leuk. Oude filmpjes te zien over het durpke dat we inmiddels zo goed kennen.

Het Gelders Archief heeft afgelopen tijd niet stilgezeten en haar ruime personele budget besteedt om dik 2.000 oude films over Gelderland en haar bewoners online te plaatsen. En Doornenburg komt er óók in voor. Eénmalig, dat dan weer wel.

Een zwart-wit filmpje (zonder geluid) van negen en een halve minuut lang dat werd gemaakt door G.Kuiper, ergens in 1940-1941. Dus tijdens de Duitse bezetting.

 

We krijgen géén Allo Allo achtige taferelen te zien helaas, of explosies of marcherende moffen. En bekende Doornenburgers? Geen idee. DeDoornenburger.nl was tijdens WOII nog niet online.

Maar goed. Wat zien we dan wél?

 

Effe schooljuffen over de inhoud:” Leden van kegelclub maken fietstocht van Arnhem naar kasteel Doornenburg. Gezelschap fietsers poseert voor vertrek. Mannen komen met fiets aan de hand van voetveer. Het gezelschap kort na aankomst bij kasteel Doornenburg waar restauratie gaande is. Opnamen van het kasteel vanuit de burcht; overzicht in vogelvlucht van terrein voorburcht waar bouwmaterialen liggen. Panorama van de omgeving en op afstand dorp Doornenburg met de kerk. Koffie in het kasteel, later op de terugweg een lunch met eieren in de serre van stalhouderij-café restaurant Nas in Bemmel. Zwemmen in een natuurbad, mogelijk bij Oosterhout, Betuwe. Kinderen in de voortuin van familie Kuiper.”

 

Tot zover de woorden van het Heilig Evangeschrift. U ziet: dit wordt géén RTL4 spektakelfilm vol High Definition Aktie. Hoe dan ook: kijk en geniet. FILMPJE!!

oepsfotoweg


foto: gelders archief   

Terug naar deDoornenburger